TOP

2014年职称英语考试试题综合类C级试题
2015-12-21 16:07:55 来源: 作者: 【 】 浏览:3289次 评论:0
第一部分:词汇选项
下面共有15个句子,每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的4个选项中选择1个与划线部分意义最相近的词或短语。
1.His heart gave a sudden leap when he saw her.
A.hope
B.jump
C.silence
D.life
答案:B
2.Several windows had been smashed.
A.cleaned
B.replaced
C.broken
D.fixed
答案:C
3.The AIDS convention will be held in Glasgow.
A.party
B.conference
C.celebration
D.union
答案:B
4.My principal concern is to get the job done fast.
A.main
B.serious
C.deep
D.particular
答案:A
5.I’m sure I’ll able to amuse myself for a few hours.
A.treat
B.hold
C.entertain
D.keep
答案:C
6.Take some spare clothes in case you get wet.
A.extra
B.fine
C.winter
D.outdoor
答案:A
7.The new service helped boost pre-tax profits by 10%.
A.prove
B.consider
C.increase
D.double
答案:C
8.They are trying to identify what is wrong with the present system.
A.prove
B.consider
C.discover
D.imagine
答案:C
9.He made a number of rude remarks about the food.
A.signs
B.manners
C.noises
D.comments
答案:D
10.Lack of space forbids further treatment of the topic here.
A.prevents
B.receives
C.deservers
D.accepts
答案:A
11.The worst agonies of the war were now beginning.
A.parts
B.pains
C.aspects
D.results
答案:B
12.His knowledge of French is fair.
A.quite good
B.very useful
C.very limited
D.rather special
答案:C
13.The book raised a storm of controversy.
A.damage
B.voice
C.argument
D.doubt
答案:D
14.Afterwards there was just a feeling of let-down.
A.excitement
B.anger
C.calm
D.disappointment
答案:D
15.Some comments are just inviting trouble.
A.keeping out of
B.getting into
C.asking for
D.suffering from
答案:B
第二部分:阅读判断
下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。
The Most Wonderful Islands
The Palm Islands are the largest artificial islands in the world and are under construction in Dubai, in the United Arab Emirates on which major commercial and residential infrastructure will be constructed. They are being developed as tourist, leisure, and residential resorts, and will increase the coastline of the country by 120 kilometres.
After four years of planning and careful consideration of the environmental issues, construction started in 2001. Dutch engineers with experience of reclaiming land from the sea were employed in the building of the first two islands. The site for all three islands is an area of the sea where the water is not very deep. Sand is taken from the seabed and sprayed into the construction site. Although the shallow water facilitates this process, the islands are still very exposed to the currents and tidal movements of the sea. Rocks are used to hold the sand in place resulting in a large crescent(月状的)structure. This acts as a breakwater and protects the islands from the sea.
The first two islands are in the shape of date palm trees and consist of a trunk and 17 fronds, or leaves, coming off the trunk. The first island, named Palm Jumeirah, has three five-star hotels in the trunk, and luxury homes in the leaves. It is astonishing that when these homes went on sale in 2004, they were all sold within three days.
The second palm Jebel Ali, was started in 2002 and is designed to be an entertainment centre. Six marinas(小游艇船坞) are planned, with a water theme park, and home built on stilts(桩柱) in the water.
The Palm Deira is planned to be the largest of the three islands, with a length of 14 km and a width of 8.5 km, an area larger than the city of Paris. It will consist of residential properties, marinas, shopping malls, sports facilities, and clubs. These will be open to both residents and tourists.
More artificial islands, the World Islands, are now being constructed near the Palm Jumeirah. They consist of 300 private islands grouped into the shape of the continents of the world and will be used for estates, private homes, community islands, and resorts.
Unquestionably, these artificial islands are one of the wonders of the modern world. They will also maintain Dubai’s status as one of the leading tourist destinations in the region.
16. Some Dutch engineers are experienced in reclaiming land from the sea.
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
答案:B
17. The islands are being built in the deep water of the sea.
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
答案:B
18. Rocks for building the breakwater were taken from the World of Islands.
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
答案:C
19. All the luxury homes on Palm Jumeirah were sold.
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
答案:A
20. The water theme park in Jebel Ali will attract more tourists.
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
答案:C
21. The Palm Deira will be the same size as Paris.
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
答案:B
22. The world Islands are bigger than the Palm Jumeirah.
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
答案:A
第三部分:概括大意与完成句子
阅读下面这篇短文,短文后有2项测试,任务:(1)1-4题 要求从所给的4个选项中为段每段选择1个正确的小标题;(2)第5-8题 要求从所给的5个选项中选择4个正确选项,分别完成每个句子。
Body Language in the United States
1. Most people shake hands and make eye contact when they meet people for the first time. Among very good friends, a woman may give another woman a little hug, and a man may kiss a woman quickly on the cheek. Males don’t usually hug one another: however, this is changing. Men usually shake hands with the right hand. Sometimes they use the left hand to either cover the handshake or lightly hold the other person’s arm. This shows greater warmth and friendship. Most people wave hello or good -bye by extending the arm palm facing outward, and twisting the hand al the wrist. Another way is to raise the arm, palm outward, and move the whole arm and hand back and forth. This is important to know because in many other countries, the same movements mean “no”.
2. When people are waiting in a public place, such as the post office, they usually form lines. Some people get angry and complain if someone pushes their way into a line or jumps ahead of other people. Moreover, many women like men to open doors for them. They also like men to give up their seats on public transportation. However, some women do not like this type of behavior. They feel that men and women should be treated in the same way.
3. In the United States, it’s important to make direct eye contact in business and social situations. If you don’t make eye contact, people will probably think that you are bored or not interested. If there is silence in these situations, people usually try to make conservation. Periods of silence make many people uncomfortable. People in the United States usually stand about one arm’s length away from each other while talking or standing together. This space is called “the comfort zone”.
4. In the United States, mothers sometimes show that they are angry with children by shaking an index finger at them. People may show that they like children by patting them on the top of the head.
23. Paragraph 1 B
24. Paragraph 2 C
25. Paragraph 3 E
26. Paragraph 4 A
A. Body language with children
B. Body language for greeting and good-bye
C. Body language in public places
D. Impolite body language
E. Body language in business and social life
F. Use of silence
27. When men shake hands, they sometimes use the left hand to cover B
28. Some women don’t want men to give up their seats on A
29. People usually make eye contact with each other during C
30. An angry mother sometimes shakes an index finger at E
A.public transportation
B.the handshake
C.a business meeting
D.line of people
E.her kids
F.long period of silence
第四部分:阅读理解
短文后有5道题,每题后面有4个选项。请仔细阅读短文并根据短文回答其后面的问题,从4个选项中选择1个最佳答案涂在答题卡相应的位置上。
第一篇 Taking Pictures of the World
Annie Griffiths Belt is a National Geographic photographer. She has worked for National Geographic since 1978, and has taken pictures on almost every continent in the world. In fact, Antarctica is the only continent Belt hasn’t seen yet.
Belt’s photographs are well known for their beauty and high quality. They also reflect very different cultures and regions of the world. Belt has photographed the ancient city of Petra, Jordan, as well as the green landscapes of the Lake District in England. Recently, her pictures appeared in a book about undeveloped natural places in North America.
Everywhere that Belt goes, she takes pictures of people. Belt has found ways to connect with people of all ages and nationalities even when she does not speak their language. “The greatest privilege of my job is being allowed into people’s lives,” she has said. “The camera is like a passport, and I am often overwhelmed(激动得不知所措) by how quickly people welcome me!”
Knowing how to break the ice has helped to make Belt a successful photographer, but experts say that anyone can learn to connect with new people. When people speak the same language, greetings and small talk can make strangers feel more comfortable with each other. When people don’t speak the same language, a smile is very helpful. Having something in common can also help break the ice. For example, Belt has traveled with her two children, so when she takes pictures of children, they all have that family connection in common. Even bad weather can help people to connect when they are experiencing it together.
Belt has some advice if you are thinking about a career in photography. You can volunteer to take pictures for a local organization that can’t afford to hire a professional photographer. You can also take a good, honest look at your best photographs. If you’re a real photographer, your photos are good because of your personal and technical skills. Belt also recommends studying and learning from photos taken by professional photographers.
Remember, the next time you look at a beautiful photograph, you might be looking at the work of Annie Griffiths Belt. And the next time you meet a new person, don’t be afraid to break the ice. The connection you make could be very rewarding.
31. Belt’s photographs are praised for all of the following EXCEPT
A.their good quality
B.different cultures
C.various shapes
D.their beauty
答案:C
32. The word “privilege” in Paragraph 3 means
A.advantage.
B.responsibility.
C.part.
D.coverage/
答案:A
33. The sentence “the camera is like a passport” in Paragraph 3 implies
A.a photographer can visit a foreign country without a passport.
B.customs officials like taking pictures.
C.good camera can make others accept you quickly.
D.taking pictures can help meet people in different places.
答案:D
34. In the fourth paragraph, the author mainly discusses how to
A.greet strangers of different cultures.
B.have family connection in common.
C.get on well with people in bad weather.
D.break the ice in communication.
答案:D
35. Belt suggests that those who want to be a photographer should
A.know how to connect with others
B.volunteer to break the ice in conversation.
C.learn from the professionals works.
D.take pictures of different regions.
答案:C
第二篇 Approaches to Understanding Intelligences
It pays to be smart, but we are not all smart in the same way .You may be a talented musician, but you might not be a good reader . Each of us is different .
Psychologists disagree about what is intelligence and what are talents or personal abilities .Psychologists have two different views on intelligence .Some believe there is one general intelligence .Others believe there are many different intelligences .
Some psychologists say there is one type of intelligence that can be measured with IQ tests .These psychologists support their view with research that concludes that people who do well on one kind of test for mental ability do well on other tests .They do well on tests using words ,numbers or pictures. They do well on individual or group tests ,and written or oral tests .Those who do poorly on one test ,do the same on all tests .
Studies of the brain show that there is a biological basis for general intelligence .The brain of intelligence people use less energy during problem solving .The brain waves of people with higher intelligence show a quicker reaction .Some researchers conclude that differences in intelligence result from differences in the speed and effectiveness of information processing by the brain .
Howard Gardner , a psychologist at the Harvard School of Education ,has four children .He believes that all children are different and shouldn’t be tested by one intelligence test .Although Gardner believes general intelligence exists , he doesn’t think it tells much about the talents of a person outside of formal schooling .He think that the human mind has different intelligences .These intelligences allow us to solve the kinds of problems we are presented with in life .Each of us has different abilities within these intelligences .Gardner believes that the purpose of school should be to encourage development of all of our intelligences .
Gardner says that his theory is based on biology .For example ,when one part of the Brain is injured ,other parts of the brain still work .People who cannot talk because of Brain damage can still sing .So ,there is not just one intelligence to lose .Gardner has identified 8 different kinds of intelligence; linguistic, mathematical, spatial, musical, interpersonal, intrapersonal, body-kinesthetic(身体动觉的),and naturalistic .
36.What is the main idea of this passage ?
A. The importance of intelligence .
B. The development of intelligence tests .
C. How to understand intelligence .
D. How to become intelligent .
答案:C
37.Which of the following statements is true concerning general intelligence ?
A. People doing well on one type of intelligence test do well on other tests .
B. Most intelligent people do well on some intelligence tests .
C. Intelligent people do not do well on group tests .
D. Intelligent people do better on written tests than on oral tests .
答案:A
38.Gardner believes that ________ .
A. all children are alike .
B. children should take one intelligence test .
C. there is no general intelligence .
D. children have different intelligences .
答案:D
39.According to Gardner, schools should ________ .
A. promote development of all intelligences .
B. test students’ IQs .
C. train students who do poorly on tests .
D. focus on finding the most intelligent students .
答案:A
40.Gardner thinks that his theory has a ________ .
A. musical foundation .
B. biological foundation .
C. intrapersonal foundation .
D. linguistic foundation .
答案:B
第三篇 Alaska
In 1959 Americans welcomed Alaska into the Union as the 49th state, symbolizing a change of attitude from that held in 1867, when the peninsula(半岛) was purchased from Russia. Then, most Americans had little interest in 1 ,500 ,000 square kilometers “of icebergs and polar bears”一beyond Canada's western borders, far from the settled areas of the United States.
In those sections of the state which lie above the Arctic Circle, Alaska still is a land of icebergs and polar bears. Ice masses lie buried in the earth. From early May until early August, the midnight sun never sets on this flat, treeless region, but the sun cannot melt the icy soil more than two-thirds of a meter down.
Alaska is America's largest state, but only about 325,000 people live there. According to estimates, 800,000 hectares of its land area are fit for plowing but only about 640,000 hectares are being cultivated.
Arctic Alaska has been the home of Eskimos for countless centuries. It is believed that the Eskimos moved there from Mongolia or Siberia, probably crossing Bering Strait, named for Vitus Bering, the Danish sea captain who discovered Alaska on his voyage for Russia in 1741.The Eskimos are the state's earliest known inhabitants. Russian fur traders established settlements but, by the time Alaska was sold to the United States, most of the traders had departed.
In 1896 gold was discovered near the Klondike River in Canada just across the Alaskan border. Thousands of Americans rushed to the region on their way to Klondike; some never returned. Alaska was never completely cut off again, although even today transportation is a major problem. There are only two motor routes from the US mainland, and within the state, every town has its own airfield. Planes fly passengers, mail and freight to the most distant villages.
The gold that changed life so suddenly for Alaska was soon ended, and although many stories about mining camps have become part of American literature, the gold from Alaskan earth contributed less to economic progress than the fish from Alaskan waters. The fish caught in a single year range in value from $80 million to $90 million. Fur-bearing animals are plentiful in the forests and streams, and valuable fur seals inhabit the waters. After fishing, the state's chief industry is lumber and the production of wood pulp. In recent years, Alaska's single most important resource has become oil. The state also has large deposits of coal, copper, gold and other minerals.
41. Alaska is an American state that
A.locates within the Arctic Circle.
B.was known by Americans before 1867.
C.lies to the east of Canada.
D.was once owned by Russia.
答案:D
42. Which of the following is true about Alaska?
A.The sun never sets on its land in May.
B.Some of its land is fit for plowing.
C.It is a mountainous land.
D.It has two seasons: spring and winter.
答案:B
43. What is true about the Eskimos?
A.They are the natives of Alaska.
B.They moved to Alaska from Denmark.
C.They had a long fight with the Russia traders.
D.They discovered gold near the Klondike River.
答案:A
44. What transportation device is widely used in Alaska?
A.Bus
B.Ship
C.Plane
D.Train
答案:C
45.what is mainly responsible for the economic growth in Alaska now?
A. Gold
B. Oil
C. Fish
D. Fur
答案:C
第五部分:补全短文
阅读下面的短文,文章中有5处空白,文章后面有6组文字,请根据文章的内容选择5组文字,将其分别放回文章原有位置,以恢复文章原貌。请将答案涂在答题卡相应的位置上。
Do You Have a Sense of Humor?
Humor and laughter are good for us . These is increasing evidence that they can heal us physically, mentally, emotionally , and spiritually . In fact every system of the body responds to laughter in some positive, healing way . So how can we get more laughter into our lives ? ______ (46) Psychologist and author, Steve Wilson, has some answers.
Many people believe that we are born with a sense of humor. They think, “either you’ve got it, or you don’t ” Dr . Wilson points out that this is false ______ (47)
The parts of the brain and central nervous system that control laughing and smiling are mature at birth ______ (48) (After all, when a baby laughs , we don’t rush over and say. “That! kid has a great sense of humor!”) A sense of humor is something that you can develop over a lifetime .
Sometimes people think that they don’t have a good sense of humor because they are not good juke tellers . Dr . Wilson reminds us that telling jokes is only one of many ways to express humor . ______ (49) Then we will make others laugh , too .
A person who has a true sense of humor is willing and able to see the funny side of everyday life . One of the best definitions of a sense of humor is “ the ability to see the nonserious element in a situation”. Consider this sign from a story window .Any faulty merchandise will be cheerfully replaced with merchandise of equal quality . The store manager probably placed the sign in the window to impress customers with the store’s excellent service ______ (50) As Dr . Wilson says, “a good sense of humor means that you don’t have to be funny , you just have to see what’s funny”.
A. Everyone experiences this emotion.
B. Is it possible to develop a sense of humor?
C. He advises us to lose our inhibitions (抑制) and try to laugh at ourselves.
D. However, that does not mean that infants have a sense of humor.
E. What is true , however, is that we are born with the capacity to laugh and smile.
F. He had a serious purpose, but if you have s sense of humor, you will probably find the sign funny!
答案:46. B 47. E 48. D 49. C 50.F
第六部分:完形填空
阅读下面的短文,文中有15处空白,每处空白给出了4个选项,请根据短文的内容从4个选项中选择1个最佳答案。
What We Take from and Give to the Sea
As long as we have been on earth, we have used the sea around us. We take from the ocean, and we give to it.
We take fishes from the ocean - millions of kilograms of fish, every year, to (51) millions of people. We even (52) their bones for fertilizer. We take minerals from the ocean. One way to get salt is to (53) seawater in shallow basin and leave until it evaporates(蒸发). Along with salt, other minerals are left (54) evaporation. Much gold and silver drift dissolved in the waters of the sea, too. But the sea does not give them (55) by simple evaporation. (56) gifts from the sea are pearls, sponges(海绵) and seaweed. Pearls (57) jewelry. Natural sponges become cleaning aids. Seaweed becomes (58) of many kinds - even candy, and ice cream - as well as medicine. Believe it or not, fresh water is another (59) from the sea. We cannot drink ocean water. Some of its contents may (60) illness. But ocean water becomes fresh water when the salts are (61). In the future, we will find ourselves (62) more and more on fresh water from the sea.
The sea (63) us food, fertilizer, minerals, water, and other gifts. What do we give the sea? Garbage. We pollute the ocean (64) we use it as a garbage dump. Huge as it is, the ocean cannot hold all the water that we pour into it. (65) garbage into the ocean is killing off sea life. Yet as the world population grows, we may need the sea and its gifts ,ore than ever.
51.A.feed B.attract C.save D.affect
52.A.buy B. Treat C.have D.use
53.A.flow B.place C.pour D.throw
54.A.before B.until C.after D.for
55.A.up B.in C.away D.over
56.A.Such B.All C.Another D.Other
57.A.change B.become C.make D.turn
58.A.material B. Item C.product D.food
59.A.source B.gift C.thing D.matter
60.A.cure B.cause C.experience D.catch
61.A.done B.removed C.dried D.made
62.A.costing B.working C.paying D.depending
63.A.gives B.gets C.teaches D.obtains
64.A.if B.when C.although D.because
65.A.Reducing B.Collecting C.Removing D.Casting
答案:
A D B C A
D B D B B
B D A B D
 

81
您看到此篇文章时的感受是:
关键词:职称英语考试时间,职称英语报名时间,职称英语历年真题 责任编辑:慧都教育
】【打印繁体】【投稿】【收藏】 【推荐】【举报】【评论】 【关闭】 【返回顶部
分享到QQ空间
分享到: 
上一篇2014年职称英语考试试题综合类a级.. 下一篇2014年职称英语考试试题综合类B级..

评论

帐  号: 密码: (新用户注册)
验 证 码:
表  情:
内  容:

相关栏目

最新文章

图片主题

热门文章

推荐文章

相关文章

广告位

Copyright 2011-2016 Powered by 慧都教育网络部 All Rights Reserved
公司地址:陕西省西安市西五路尚德大厦5楼
联系电话:15619395588  客服QQ:10186958

陕ICP备15009238号号   技术支持:慧都教育